Tulajdonosi szabadalmon alapuló talpbetétgyártás megvalósítása és gépesítése

 

  • a kedvezményezett neve: V-Speciál Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a szerződött támogatás összege: 30 702 500Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 50 %
  • a projekt befejezési dátuma: 2018.09.29.

 

A szabadalmaztatott talpbetét országosan már ismert, a teljes gyártási folyamat gépesítését oldottuk meg a projekt által.

Az új berendezés a következő feladatokat képes ellátni:

 

4 tengelyes CNC vágógép: A rétegelt speciális vlies anyagú alapanyagból egyszerre több rétegben tudjuk kivágni igény szerint méretpontosan és villámgyors átállással a különböző méretű talpbetétformákat bármilyen méretben.

 

Automata impregnáló berendezés: A méretre vágott talpbetétek beimpregnálásra kerülnek egy 7 komponensből álló vizes bázisú szuszpenzióval, ami a találmány részét képezi. Ez eddig az alvállalkozóknál is kézi technológiával készült, az impregnáló automata jelentősen bővíti a kapacitást.

 

Vákuumos szárító berendezés: A szárítás vákuumban történő alkalmazásával jelentős energia takarítható meg, mivel a szárítási hőmérséklet a talpbetétben lévő komponensek bomlékonysága miatt nem emelhető tovább. A vákuumos szárítási technológia pont ennek a párologtatási paraméternek a helyettesítését teszi lehetővé.

 

Az gyártás átvételével a vállalkozás bővülése várható. A gazdaságban betöltött szerepünk, piaci pozíciónk erősödése azáltal valósul meg, hogy az eddig nagyrészt alvállalkozókkal gyártott és késztermék közvetlenül a gyártóhelytől kerülhet értékesítésre, ami által a költségeink csökkennek. A gépesítés által a gyártási folyamat egyszerűsödik. Az új tevékenység beindításával alaptevékenységünket diverzifikáljuk, ami által a cég működése kiegyensúlyozottabbá válik.

 

A beruházás további eredményei:

 

– alacsony termelési költségek

– alacsony selejtszázalék

– erőforrás hatékonyság javulása